Asztalfoglalás

Így viselkedjünk egy céges rendezvényen

Valószínűleg mindenki életében elérkezik az a pillanat, amikor meg kell jelennie egy flancos céges rendezvényen. Nehéz dolgunk lehet, ha még sosem jártunk szakmai rendezvényen, de főleg akkor, ha még semmilyen rendezvényen nem vettünk részt. Szeretnénk néhány tanácsot adni ahhoz, hogy hogyan is illik viselkedni egy ilyen eseményen!

Céges rendezvény

A három leggyakoribb kérdés egy céges rendezvényen

 

Egy rendezvény típusa elég széles skálán mozoghat, amelynek speciális ága a munkahelyi, céges rendezvények. Karrierünk során azonban valamikor elérkezik az a pont, amikoris meghívást kapunk egy céges rendezvényre. Lássuk, hogy milyen nagyon is gyakori kérdések is merülhetnek fel egy munkahelyi rendezvény kapcsán.

 

Mikor érkezzek?

A rendezvényre érkezéskor több opció közül is választhatunk, de egy azonban biztos: soha ne késsünk! Ha pontosan meghirdetett időpont van az érkezésre, akkor célszerű abban az időben érkezni, ugyanis ekkor fog elkezdődni a regisztráció és valószínűleg a kollégák is ekkor fognak megérkezni. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor érkezzünk 10, de maximum 15 perccel korábban!

 

Hogyan öltözzek fel?

Ez egy eléggé egyedi kérdés, de ehhez is van tanácsunk. Az alkalomhoz illően öltözzünk, tehát ne legyünk alulöltözöttek, túl sportosak, de túl elegánsak sem! Nem nekünk kell a legjobban kinéznünk és az sem túl célravezető, ha túlöltözzük a vezetőséget. A hölgyeknek nem szükséges felvenniük egy drága nagyestélyit és az uraknak sem szükséges szmokingot húzni.

 

Hogyan viselkedjek?

Viselkedjünk természetesen. Ez az alap. Mindenki meg fogja érezni, ha idegesek, nyugtalanok vagyunk, sőt azt is, ha egyáltalán nem érezzük jól magunkat. Ilyenkor inkább maradjunk otthon, hiszen ez többet ártana, mint használna a karrierünkben.

 

Legyünk udvariasok és közvetlenek. Ne felejtsük el, hogy egy társasági eseményre megyünk, így sokat beszélgessünk. Kommunikáljunk a munkatársakkal. A közvetlen munkatársakkal való csevejre azonban az osztályon belül is lesz lehetőségünk, így próbáljunk új embereket megismerni egy szintről lejjebb, vagy egy szintről feljebb. A vezetőséggel is nyugodtan vegyük fel a kapcsolatot, hiszen mikor máskor tudnánk jó benyomást kelteni, ha nem egy céges rendezvénykor. Természetesen arra is legyünk tekintettel, hogy ne legyünk túl rámenősek, hiszen ezzel pont az ellenkezőjét fogjuk elérni annak, mint amit szerettünk volna.

 

Egy vacsora vagy egy állófogadás esetén ügyeljünk a mértékletességre mind az étkezés, mind pedig az italfogyasztás tekintetében. Ne együk túl magunkat, hiszen ezt a környezetünk is érzékelni fogja, illetve nem is fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben, nem beszélve a túlzott alkoholfogyasztásról.


LEGFRISSEBB HÍREK

Állófogadás

Tippek az állófogadás megszervezésének könnyítése érdekében   Az állófogadás sokkal költség- és helyhatékonyabb lehet, mint egy elegáns vacsora vagy üzleti ebéd. Állófogadást szervezhetünk a kollégáknak, üzleti partnereinknek, vagy leendő vevőinknek is. A lényeg, hogy minden jól szervezett legyen, így a vendégek biztosan megelégedettek lesznek.

Kis létszámú rendezvények

A nyári szabadságolások és szünet után érdemes már előre gondolkoznunk a konferenciaszervezést illetően. Fontos átmenni bizonyos lépéseken mielőtt belevágunk a szervezésbe, hogy mindenre felkészültek legyünk, és biztosan minden meglegyen, amire szükségünk lehet. Ehhez szeretnénk most pár tippet adni, hogy valóban ne felejtsünk el semmi!

Rendezvénytervezés

Sok rendezvény a rossz tervezés miatt bukik el. Cikkünkben szeretnénk segíteni minden kezdő és gyakorlott rendezvényszervezőnek egyaránt, hiszen ezek a rendezvényszervezési lépések nagyon fontosak a tervezés folyamatában. Következzenek hát a rendezvénytervezési tippjeink!

Gyermeknapi programok

A minden évben május utolsó vasárnapján tartott gyereknap sok gyermek leginkább várt ünnepnapjai közé tartozik. Hogy miért? Mert ilyenkor számos programlehetőség közül választhatnak a családok, az utcai árusok is ellepik a tereket és mindenhonnan gyermekkacagás hallatszik bármerre is járunk.

Anyák napi ünnepély

„Teljes munkaidős anyának lenni a legjobban fizetett állás… hiszen a fizetség tiszta szeretet.” (Mildred B. Vermont)

születésnapi vacsora ötletek

Amennyiben születésnapi vacsorát, születésnapi bulit akarunk tartani, a legnagyobb dobás természetesen mindig a torta, de nem szabad megfelejtkezni az egyéb harapnivalókról sem, hiszen a vendégek elégedettsége a legfontosabb. Ezzel a néhány egyszerű recepttel, biztosan hatalmas sikert fognak aratni.

Romantikus randi helyszín

Elvinné valahova szerelmét, de nem jut eszébe egyetlen romantikus randi helyszín sem?  Nem kell aggódjon, mi segítünk. Összegyűjtöttünk Önnek néhány ötletet, mellyel garantált lehet a siker.

Ballagási hagyományok - ballagási ebéd helyszín a Bohém étteremben

A ballagási hagyományok már a XIX. század végén elkezdődtek Magyarországon, a XX. századra pedig már teljesen megszokottá vált. Teljesen jogos is, hiszen nem mindennap van ilyen esemény!

Villám diéták és csoda fogyókúrák

A villámgyors fogyás és a csodadiéták kora lejárt! Hiába ígérnek egy hét alatt -10 kilót, ezek nem jelentenek megoldást, legfőképpen egészségkárosodást okoznak csak.

További hírek >
New York Café TripAdvisor