Asztalfoglalás

Így használd helyesen az evőeszközöket egy étteremben

Nem sokan ismerik és nem is igazán tartják be az emberek, pedig ezek az étkezési etikett aranyszabályai közé tartoznak. Megmutatjuk most, hogy mit is jelent a pincér számára, ha például keresztben vagy épp párhuzamosan egymás mellé teszed evőeszközöd az étkezés végeztével.

Evőeszköz használata

Természetesen ezeket a szabályokat otthonunkban nem igazán alkalmazzuk, hiszen miért is tennénk… Nem kell megfelelni semminek, senkinek, na és ami a legfontosabb, hogy nem vonnak le következtetéseket abból, hogy hogyan áll a kanalunk az étkezés végeztével. De akár hiszed, akár nem, egy étteremben, ahol még érvényben vannak az étkezési etikett szabályai, ott a pincérnek igenis sokat mondhat a tányéron elhelyezett evőeszközöd.

 

 

 

 

 

Nézzük végig most az evőeszköz használatát egy étteremben:

 

- Ha a két evőeszközt egy kis háztető formájában helyezed el a tányéron, de úgy, hogy a teteje nem ér össze, az azt jelenti, hogy most szünetet tartasz az étkezésben.

 

- Ha a kést vízszintesen, a villát pedig rá merőlegesen helyezed el, akkor a pincér tudni fogja, hogy készen állsz a következő fogás elfogyasztására.

 

- Amennyiben a kést és a villát vízszintes helyzetbe tesszük úgy, hogy a kés kerül alulra, úgy azt jelezzük a pincérnek, hogy az étel rendkívül finom volt.

 

- Ha a villát és a kést is függőleges helyzetben illeszted a tányérra, azt jelenti, hogy befejezted az étkezést. Érdekes ugye? Hiszen szinte mindenki vízszintes helyzetbe helyezi el evőeszközeit az étel végén.

 

- Ha pedig nem ízlett az étel, ezt jelezheted úgy is, hogy a villa fogai közé illeszted a kést, mint egy háromszög csúcsát megformázva.

 

Ha szeretnél eljönni hozzánk egy kellemes és romantikus vacsorára, akkor kattints ide és foglalj asztalt egyszerűen, weboldalunkon keresztül: Romantikus vacsora helyszín.

 

Asztalfoglalásért kattints ide: Asztalfoglalás


LEGFRISSEBB HÍREK

Gyermeknapi programok

A minden évben május utolsó vasárnapján tartott gyereknap sok gyermek leginkább várt ünnepnapjai közé tartozik. Hogy miért? Mert ilyenkor számos programlehetőség közül választhatnak a családok, az utcai árusok is ellepik a tereket és mindenhonnan gyermekkacagás hallatszik bármerre is járunk.

Anyák napi ünnepély

„Teljes munkaidős anyának lenni a legjobban fizetett állás… hiszen a fizetség tiszta szeretet.” (Mildred B. Vermont)

születésnapi vacsora ötletek

Amennyiben születésnapi vacsorát, születésnapi bulit akarunk tartani, a legnagyobb dobás természetesen mindig a torta, de nem szabad megfelejtkezni az egyéb harapnivalókról sem, hiszen a vendégek elégedettsége a legfontosabb. Ezzel a néhány egyszerű recepttel, biztosan hatalmas sikert fognak aratni.

Romantikus randi helyszín

Elvinné valahova szerelmét, de nem jut eszébe egyetlen romantikus randi helyszín sem?  Nem kell aggódjon, mi segítünk. Összegyűjtöttünk Önnek néhány ötletet, mellyel garantált lehet a siker.

Ballagási hagyományok - ballagási ebéd helyszín a Bohém étteremben

A ballagási hagyományok már a XIX. század végén elkezdődtek Magyarországon, a XX. századra pedig már teljesen megszokottá vált. Teljesen jogos is, hiszen nem mindennap van ilyen esemény!

Villám diéták és csoda fogyókúrák

A villámgyors fogyás és a csodadiéták kora lejárt! Hiába ígérnek egy hét alatt -10 kilót, ezek nem jelentenek megoldást, legfőképpen egészségkárosodást okoznak csak.

Voucher születésnapi ajándék

A voucher éttermünk egyik legkülönlegesebb szolgáltatása. Ízletes fogásokkal, megkülönböztetett figyelemmel várjuk a párokat. 

Egy egészséges, hatékony és biztonságos diéta

A diéták többsége veszélyes a szervezet egészséges működésére, ezért nem árt utánanézni, mielőtt bármibe is belevágnánk. A megfelelő diéta biztonságos és hatékony.

Nőnapi vacsora helyszín a Bohém Étteremben

Sosem láttunk még ettől szebb videót és verset a nőkről. Így nőnap alkalmával igazán megható, reméljük, hogy sok hölgy örül majd ennek a szívhez szóló videónak.

További hírek >
New York Café TripAdvisor