Asztalfoglalás

Így használd helyesen az evőeszközöket egy étteremben

Nem sokan ismerik és nem is igazán tartják be az emberek, pedig ezek az étkezési etikett aranyszabályai közé tartoznak. Megmutatjuk most, hogy mit is jelent a pincér számára, ha például keresztben vagy épp párhuzamosan egymás mellé teszed evőeszközöd az étkezés végeztével.

Evőeszköz használata

Természetesen ezeket a szabályokat otthonunkban nem igazán alkalmazzuk, hiszen miért is tennénk… Nem kell megfelelni semminek, senkinek, na és ami a legfontosabb, hogy nem vonnak le következtetéseket abból, hogy hogyan áll a kanalunk az étkezés végeztével. De akár hiszed, akár nem, egy étteremben, ahol még érvényben vannak az étkezési etikett szabályai, ott a pincérnek igenis sokat mondhat a tányéron elhelyezett evőeszközöd.

 

 

 

 

 

Nézzük végig most az evőeszköz használatát egy étteremben:

 

- Ha a két evőeszközt egy kis háztető formájában helyezed el a tányéron, de úgy, hogy a teteje nem ér össze, az azt jelenti, hogy most szünetet tartasz az étkezésben.

 

- Ha a kést vízszintesen, a villát pedig rá merőlegesen helyezed el, akkor a pincér tudni fogja, hogy készen állsz a következő fogás elfogyasztására.

 

- Amennyiben a kést és a villát vízszintes helyzetbe tesszük úgy, hogy a kés kerül alulra, úgy azt jelezzük a pincérnek, hogy az étel rendkívül finom volt.

 

- Ha a villát és a kést is függőleges helyzetben illeszted a tányérra, azt jelenti, hogy befejezted az étkezést. Érdekes ugye? Hiszen szinte mindenki vízszintes helyzetbe helyezi el evőeszközeit az étel végén.

 

- Ha pedig nem ízlett az étel, ezt jelezheted úgy is, hogy a villa fogai közé illeszted a kést, mint egy háromszög csúcsát megformázva.

 

Ha szeretnél eljönni hozzánk egy kellemes és romantikus vacsorára, akkor kattints ide és foglalj asztalt egyszerűen, weboldalunkon keresztül: Romantikus vacsora helyszín.

 

Asztalfoglalásért kattints ide: Asztalfoglalás


LEGFRISSEBB HÍREK

Egy egészséges, hatékony és biztonságos diéta

A diéták többsége veszélyes a szervezet egészséges működésére, ezért nem árt utánanézni, mielőtt bármibe is belevágnánk. A megfelelő diéta biztonságos és hatékony.

Nőnapi vacsora helyszín a Bohém Étteremben

Sosem láttunk még ettől szebb videót és verset a nőkről. Így nőnap alkalmával igazán megható, reméljük, hogy sok hölgy örül majd ennek a szívhez szóló videónak.

Pro, kontra cukor fajták félék

Kristálycukor, barna cukor, nádcukor, melasz, xilit. A kínálat óriási, és az egészségtudatos fogyasztó igyekszik jól választani. Feltéve, hogy a cukor esetében ilyesmi szóba jöhet egyáltalán.

Egészséges étkezés 5 alapszabálya

Az egészséges táplálkozás segít a testnek optimalizálni a súlyt és olyan tápanyagokkal látja el a szervezetet, amelyekhez egyébként nem juthatna hozzá. Elmondom most az egészséges étkezés 5 alapszabályát!

Eljegyzési baki

Nem mindig sül el úgy az eljegyzés, ahogy eltervezzük... Nézd meg minden idők legnagyobb eljegyzési bakijait, ezt nem kívánom senkinek sem! De hát ne bízzuk a véletlenre a dolgokat...

Így ünnepeld meg a házassági évfordulót

Szeretnéd kellőképpen megünnepelni a házassági évfordulótokat? Most elmondjuk hogyan adhatod meg a módját és hogyan veheted le újra a lábáról párodat!

Osztálytalálkozó helyszín Budapesten

Ha igazán tökéletes osztálytalálkozót szeretnél, akkor az alábbi feltételeket illik megvalósítani. Ha ezekkel kész vagy, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy igazán emlékezetes osztálytalálkozótok lesz!

Budapesten névnapi vacsora helyszín ajándékként

Te is unod már, hogy minden évben ugyanazokat a dolgokat veszed meg párodnak, családodnak vagy barátaidnak névnapjuk alkalmával? Nem kell sokat gondolkodni, válassz ötleteinkből, így igazán egyedit adhatsz idén.

Tökéletes vacsora helyszín

Egy tökéletes vacsorához mindenképpen legalább két személy szükséges. Ha már ezt teljesíted, akkor mi garantáljuk a többit, azaz az exkluzív helyszínt, a kellemes hangulatot és a varázslatos duna-parti környezetet.

További hírek >
New York Café TripAdvisor