Asztalfoglalás

Egy hatékony és biztonságos diéta

A diéták többsége veszélyes a szervezet egészséges működésére, ezért nem árt utánanézni, mielőtt bármibe is belevágnánk. A megfelelő diéta biztonságos és hatékony.

Egy egészséges, hatékony és biztonságos diéta

A megfelelő diéta


A diéta lényege az étkezés megváltoztatásán keresztül a fogyás, illetve az egészség megőrzése. A legtöbb diéta nem teszi lehetővé, hogy egész életmódunkon változtassunk, mert egyoldalú táplálkozásból állnak, ami egy idő után tarthatatlan. Ha nem csak pár napos felfrissítésről, vagy méregtelenítésről van szó, akkor mindenképpen olyan diétát válasszunk, amely széleskörű, mindenféle tápanyagban gazdag étkezést biztosít. A diéta hosszútávon alkalmazkodjon az életvitelünkhöz is.

 

 

A hatékony diéta titka


 „A fogyás kemény munka és sok lemondással jár!” Rengetegszer hallottam már ezt a mondatot és hasonló felvetéseket. Ha sikerül kiválasztanunk a számunkra tökéletes diétát, akkor nemhogy könnyen lefogyunk, de még élvezhetjük is. Több energiát ad, jó kedvet, sikerélményt, ami nemcsak hatékonyabbá teszi a fogyást, de az életünkre is pozitív hatást gyakorol. A lemondás pedig inkább kompromisszumok formájában nyilvánul meg, tehát nem kell lemondanunk bizonyos ételekről, csak mértékkel kell fogyasztanunk. Például nyugodtan megehetünk egy fárasztó nap után egy szelet csokit, vagy egy szelet sütit, ha cserébe végzünk valami célzott mozgást. A lényeg, hogy ne kényszernek érezzük, hanem örömmel csináljuk a diétát.

 

A diéta veszélyei


 A rosszul összeállított fogyókúra különböző vitaminok hiányát okozhatja a szervezetünkben, amik kisebb, nagyobb betegségekhez is vezethetnek.  Ha nem vagyunk biztosak a választásban, akkor forduljunk szakemberhez, mielőtt még elkezdenénk bármit is.
Kerüljük a koplalást, az éhezést, és a kevés folyadékot. Ha nem eszünk eleget, az súlyos problémákhoz vezet: a koncentráció hiánya, rosszullét, ájulás, idegesség… a folyadék hiánya sem tesz jót a szervezetünknek, főleg a nyári hőségben.
A túl gyors fogyás is megviseli a szervezetet, és tartalékokat képez. Így könnyen kialakul az ún. jojo diéta, ami nemhogy fogyást eredményez, de még a kiinduló súlyt sem lehet utána tartani. Az egészséges fogyás mértéke függ a kiinduló súlytól, a diéta hatékonyságától és attól, hogy rendesen betartjuk-e a szabályokat, illetve végzünk-e kiegészítésként mozgást. De heti 1 kiló fogyás, kivétel az első két-három hétben a maximum, ami egészséges.
Ha bármilyen probléma van az egészségünkkel, pl.: cukorbetegség, mindenképpen forduljunk szakemberhez, mert ilyen esetekben a helytelen diéta beláthatatlan következményeket vonhat maga után!

 

Mi összeállítottunk egy kedvezményes árú Fitness menüt a diétázni avagy fogyni vágyók számára, mellyel szeretnénk támogatni az egészséges étkezést. Ide kattintva tekintheti meg: Fitness menü.

 

A cukorbetegséggel küzdők számára is szeretnénk megfelelő minőségű és mennyiségű ételekkel szolgálni, kedvezményes áron, melyet Pillmann Szandra dietetikus együttműködésével állítottunk össze. A három fogásos, diabetikus menüt ide kattintva tekintheti meg: Diabetikus menü.

 

Asztalfoglalásért kattintson ide: Asztalfoglalás


LEGFRISSEBB HÍREK

Gyermeknapi programok

A minden évben május utolsó vasárnapján tartott gyereknap sok gyermek leginkább várt ünnepnapjai közé tartozik. Hogy miért? Mert ilyenkor számos programlehetőség közül választhatnak a családok, az utcai árusok is ellepik a tereket és mindenhonnan gyermekkacagás hallatszik bármerre is járunk.

Anyák napi ünnepély

„Teljes munkaidős anyának lenni a legjobban fizetett állás… hiszen a fizetség tiszta szeretet.” (Mildred B. Vermont)

születésnapi vacsora ötletek

Amennyiben születésnapi vacsorát, születésnapi bulit akarunk tartani, a legnagyobb dobás természetesen mindig a torta, de nem szabad megfelejtkezni az egyéb harapnivalókról sem, hiszen a vendégek elégedettsége a legfontosabb. Ezzel a néhány egyszerű recepttel, biztosan hatalmas sikert fognak aratni.

Romantikus randi helyszín

Elvinné valahova szerelmét, de nem jut eszébe egyetlen romantikus randi helyszín sem?  Nem kell aggódjon, mi segítünk. Összegyűjtöttünk Önnek néhány ötletet, mellyel garantált lehet a siker.

Ballagási hagyományok - ballagási ebéd helyszín a Bohém étteremben

A ballagási hagyományok már a XIX. század végén elkezdődtek Magyarországon, a XX. századra pedig már teljesen megszokottá vált. Teljesen jogos is, hiszen nem mindennap van ilyen esemény!

Villám diéták és csoda fogyókúrák

A villámgyors fogyás és a csodadiéták kora lejárt! Hiába ígérnek egy hét alatt -10 kilót, ezek nem jelentenek megoldást, legfőképpen egészségkárosodást okoznak csak.

Nőnapi vacsora helyszín a Bohém Étteremben

Sosem láttunk még ettől szebb videót és verset a nőkről. Így nőnap alkalmával igazán megható, reméljük, hogy sok hölgy örül majd ennek a szívhez szóló videónak.

Pro, kontra cukor fajták félék

Kristálycukor, barna cukor, nádcukor, melasz, xilit. A kínálat óriási, és az egészségtudatos fogyasztó igyekszik jól választani. Feltéve, hogy a cukor esetében ilyesmi szóba jöhet egyáltalán.

Egészséges étkezés 5 alapszabálya

Az egészséges táplálkozás segít a testnek optimalizálni a súlyt és olyan tápanyagokkal látja el a szervezetet, amelyekhez egyébként nem juthatna hozzá. Elmondom most az egészséges étkezés 5 alapszabályát!

További hírek >
New York Café TripAdvisor