Asztalfoglalás

Hogyan rendezzünk állófogadást?

Tippek az állófogadás megszervezésének könnyítése érdekében

 

Az állófogadás sokkal költség- és helyhatékonyabb lehet, mint egy elegáns vacsora vagy üzleti ebéd. Állófogadást szervezhetünk a kollégáknak, üzleti partnereinknek, vagy leendő vevőinknek is. A lényeg, hogy minden jól szervezett legyen, így a vendégek biztosan megelégedettek lesznek.

Állófogadás

Helyszínválasztás

 

Állófogadás keretében sokkal kevesebb helyre lesz szükségünk. Természetesen az állófogadás nem azt jelenti, hogy a vendégek egyáltalán nem tudnak leülni, csupán annyit, hogy az étkezést nem ültetett asztaloknál fogyaszthatják el a vendégek. Ennek fényében a felszolgált ételekhez és italokhoz nem szükségeltetik akkora tér, csupán pár asztal, ahol kényelmesen elfogyaszthatják a tányérjukra rakott falatokat.

 

Svédasztal

 

Az ilyen fogadásokon a legpraktikusabb, ha svédasztalt szolgálunk fel. Persze nem 3 féle levesre, és főételre gondolunk, hanem apró falatkákra, harapnivalókra. Ilyen esetekben kisebb szendvicseket, péksüteményeket és salátákat érdemes elhelyezni a svédasztalon. Fontos, hogy ezek az ételek is változatosak és minőségiek legyenek. Például egy lazacos, tormakrémes szendvics egy kis salátadíszítéssel a tetején biztos befutó lesz. Ezek mellett esetleg kaszinótojás és sonkatekercs is kitűnő választás lehet.

 

Italok

 

Italok esetében a legpraktikusabb, ha kisebb üveges vizekkel, üdítőkkel készülünk. Így nem kell a vendégeknek poharakat használniuk. Ettől még helyeztessünk ki poharakat a cateringgel. Kávé és teakínálat természetesen legyen, amit érdemesebb úgy kivitelezni, hogy egy kávégépet helyezünk el a svédasztalon. Így a vendégek maguk választhatják ki, hogy milyen kávét szeretnének fogyasztani.

 

Figyeljünk a programokra

 

Az állófogadás része főleg az ételekre vonatkozik, azonban a mellette lévő programokra is figyelnünk kell. A programokat témától függően szervezzük meg. Amennyiben előadásokat, filmvetítést is tervezünk, mindenképp gondoljunk a megfelelő kellékekre. A rendezvényhelyszíntől kérdezzük meg, hogy milyen felszereltséggel rendelkezik.


LEGFRISSEBB HÍREK

Céges rendezvény

Valószínűleg mindenki életében elérkezik az a pillanat, amikor meg kell jelennie egy flancos céges rendezvényen. Nehéz dolgunk lehet, ha még sosem jártunk szakmai rendezvényen, de főleg akkor, ha még semmilyen rendezvényen nem vettünk részt. Szeretnénk néhány tanácsot adni ahhoz, hogy hogyan is illik viselkedni egy ilyen eseményen!

Kis létszámú rendezvények

A nyári szabadságolások és szünet után érdemes már előre gondolkoznunk a konferenciaszervezést illetően. Fontos átmenni bizonyos lépéseken mielőtt belevágunk a szervezésbe, hogy mindenre felkészültek legyünk, és biztosan minden meglegyen, amire szükségünk lehet. Ehhez szeretnénk most pár tippet adni, hogy valóban ne felejtsünk el semmi!

Rendezvénytervezés

Sok rendezvény a rossz tervezés miatt bukik el. Cikkünkben szeretnénk segíteni minden kezdő és gyakorlott rendezvényszervezőnek egyaránt, hiszen ezek a rendezvényszervezési lépések nagyon fontosak a tervezés folyamatában. Következzenek hát a rendezvénytervezési tippjeink!

Gyermeknapi programok

A minden évben május utolsó vasárnapján tartott gyereknap sok gyermek leginkább várt ünnepnapjai közé tartozik. Hogy miért? Mert ilyenkor számos programlehetőség közül választhatnak a családok, az utcai árusok is ellepik a tereket és mindenhonnan gyermekkacagás hallatszik bármerre is járunk.

Anyák napi ünnepély

„Teljes munkaidős anyának lenni a legjobban fizetett állás… hiszen a fizetség tiszta szeretet.” (Mildred B. Vermont)

születésnapi vacsora ötletek

Amennyiben születésnapi vacsorát, születésnapi bulit akarunk tartani, a legnagyobb dobás természetesen mindig a torta, de nem szabad megfelejtkezni az egyéb harapnivalókról sem, hiszen a vendégek elégedettsége a legfontosabb. Ezzel a néhány egyszerű recepttel, biztosan hatalmas sikert fognak aratni.

Romantikus randi helyszín

Elvinné valahova szerelmét, de nem jut eszébe egyetlen romantikus randi helyszín sem?  Nem kell aggódjon, mi segítünk. Összegyűjtöttünk Önnek néhány ötletet, mellyel garantált lehet a siker.

Ballagási hagyományok - ballagási ebéd helyszín a Bohém étteremben

A ballagási hagyományok már a XIX. század végén elkezdődtek Magyarországon, a XX. századra pedig már teljesen megszokottá vált. Teljesen jogos is, hiszen nem mindennap van ilyen esemény!

Villám diéták és csoda fogyókúrák

A villámgyors fogyás és a csodadiéták kora lejárt! Hiába ígérnek egy hét alatt -10 kilót, ezek nem jelentenek megoldást, legfőképpen egészségkárosodást okoznak csak.

További hírek >
New York Café TripAdvisor