Asztalfoglalás

A világ legjobb színházi darabjai

Íme a világ legjobb színházi előadásai, amelyek mindig is örök darabok lesznek, melyeket nem lehet megunni, és amiket mindig is játszani fognak. 

Legjobb színházi előadások, darabok

A krokodilus

 

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij fantasztikus és lehengerlő művét nézhetitek most meg a Nemzeti Színházban, melynek Ősbemutatója okóber 7.-én kezdődik. Az 1865-ben megjelent, szatirikus hangvételű, fantasztikus kisregénye, A krokodilus elmélyítette, de egyben új formában jelenítette meg a kor művészetének fontos motívumát, az emberi személyiség megkettőződésének problematikáját. Hiszen ha lenyel egy krokodil, akkor az ember azonnal meghalna, de ebben a műben egyáltalán nem így történik… A legnagyobb meglepetésünkre Ivan Matvejevics, aki bekerül a krokodil gyomrába kiváltképp örül ennek a  helyzetnek. 

„Elég csak elkülönülni valahol, vagy belekerülni egy krokodilba, máris megteremtődik az egész emberiség számára a paradicsomi lét lehetősége” – bölcselkedik Ivan Matvejevics, A krokodilus főhőse.

 

Rómeó és Júlia

 

William Shakespeare egyik legkedveltebb, legismertebb drámája, ráadásul a Hamlettel együtt ez a legtöbbet játszott Shakespeare mű. A színmű 1591 és 1595 között íródhatott, melyet először már 1597-ben játszottak is. Igazi különlegessége a műnek, hogy az író számtalanszor váltogatta a tragédia és a komédia elemeit és ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetett a mellékszereplőkre is, mint a főszereplőkre a darabban. A MÜPA-ban már lehet jegyeket foglalni az előadásra, melyet 2016 november 20.-án vagy 2017 január 21. illetve 29.-én játszanak. Ráadásul, ha ide látogatsz, akkor az előadás előtt vagy után egy kellemes vacsorában is részed lehet nálunk, amellyel tényleg tökéletessé teheted az estét. Ide kattintva kérhetsz ajánlatot tőlünk: Romantikus vacsora helyszín.

 

Balfácánt vacsorára!

 

Ha egy igazán nevetős estére vágysz, akkor ne hagyd ki ezt az előadást. Francis Veber írta, Karikás Péter fordította és Valló Péter rendezte ezt az igazán vidám művet, melyet a József Attila Színházban, október 16. és 26.-án lehet megtekinteni.

Végy egy milliomos könyvkiadót, deréknál vágd ketté hexensusszal, spékeld unatkozó feleséggel és misztikummal átitatott, excentrikus külsejű szeretővel. Hagyd főni levében néhány órát, majd a fedőt levéve pirítsd zsírjára! Visszamaradt javát szűrd le futball-drukker adóellenőrrel, megszállott makett építővel add meg savát-borsát, hogy a kétórás kulináris ütközet után feltálalhasd a BALFÁCÁNT VACSORÁRA!


LEGFRISSEBB HÍREK

Gyermeknapi programok

A minden évben május utolsó vasárnapján tartott gyereknap sok gyermek leginkább várt ünnepnapjai közé tartozik. Hogy miért? Mert ilyenkor számos programlehetőség közül választhatnak a családok, az utcai árusok is ellepik a tereket és mindenhonnan gyermekkacagás hallatszik bármerre is járunk.

Anyák napi ünnepély

„Teljes munkaidős anyának lenni a legjobban fizetett állás… hiszen a fizetség tiszta szeretet.” (Mildred B. Vermont)

születésnapi vacsora ötletek

Amennyiben születésnapi vacsorát, születésnapi bulit akarunk tartani, a legnagyobb dobás természetesen mindig a torta, de nem szabad megfelejtkezni az egyéb harapnivalókról sem, hiszen a vendégek elégedettsége a legfontosabb. Ezzel a néhány egyszerű recepttel, biztosan hatalmas sikert fognak aratni.

Romantikus randi helyszín

Elvinné valahova szerelmét, de nem jut eszébe egyetlen romantikus randi helyszín sem?  Nem kell aggódjon, mi segítünk. Összegyűjtöttünk Önnek néhány ötletet, mellyel garantált lehet a siker.

Ballagási hagyományok - ballagási ebéd helyszín a Bohém étteremben

A ballagási hagyományok már a XIX. század végén elkezdődtek Magyarországon, a XX. századra pedig már teljesen megszokottá vált. Teljesen jogos is, hiszen nem mindennap van ilyen esemény!

Villám diéták és csoda fogyókúrák

A villámgyors fogyás és a csodadiéták kora lejárt! Hiába ígérnek egy hét alatt -10 kilót, ezek nem jelentenek megoldást, legfőképpen egészségkárosodást okoznak csak.

Egy egészséges, hatékony és biztonságos diéta

A diéták többsége veszélyes a szervezet egészséges működésére, ezért nem árt utánanézni, mielőtt bármibe is belevágnánk. A megfelelő diéta biztonságos és hatékony.

Nőnapi vacsora helyszín a Bohém Étteremben

Sosem láttunk még ettől szebb videót és verset a nőkről. Így nőnap alkalmával igazán megható, reméljük, hogy sok hölgy örül majd ennek a szívhez szóló videónak.

Pro, kontra cukor fajták félék

Kristálycukor, barna cukor, nádcukor, melasz, xilit. A kínálat óriási, és az egészségtudatos fogyasztó igyekszik jól választani. Feltéve, hogy a cukor esetében ilyesmi szóba jöhet egyáltalán.

További hírek >
New York Café TripAdvisor