Asztalfoglalás

A világ legjobb színházi darabjai

Íme a világ legjobb színházi előadásai, amelyek mindig is örök darabok lesznek, melyeket nem lehet megunni, és amiket mindig is játszani fognak. 

Legjobb színházi előadások, darabok

A krokodilus

 

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij fantasztikus és lehengerlő művét nézhetitek most meg a Nemzeti Színházban, melynek Ősbemutatója okóber 7.-én kezdődik. Az 1865-ben megjelent, szatirikus hangvételű, fantasztikus kisregénye, A krokodilus elmélyítette, de egyben új formában jelenítette meg a kor művészetének fontos motívumát, az emberi személyiség megkettőződésének problematikáját. Hiszen ha lenyel egy krokodil, akkor az ember azonnal meghalna, de ebben a műben egyáltalán nem így történik… A legnagyobb meglepetésünkre Ivan Matvejevics, aki bekerül a krokodil gyomrába kiváltképp örül ennek a  helyzetnek. 

„Elég csak elkülönülni valahol, vagy belekerülni egy krokodilba, máris megteremtődik az egész emberiség számára a paradicsomi lét lehetősége” – bölcselkedik Ivan Matvejevics, A krokodilus főhőse.

 

Rómeó és Júlia

 

William Shakespeare egyik legkedveltebb, legismertebb drámája, ráadásul a Hamlettel együtt ez a legtöbbet játszott Shakespeare mű. A színmű 1591 és 1595 között íródhatott, melyet először már 1597-ben játszottak is. Igazi különlegessége a műnek, hogy az író számtalanszor váltogatta a tragédia és a komédia elemeit és ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetett a mellékszereplőkre is, mint a főszereplőkre a darabban. A MÜPA-ban már lehet jegyeket foglalni az előadásra, melyet 2016 november 20.-án vagy 2017 január 21. illetve 29.-én játszanak. Ráadásul, ha ide látogatsz, akkor az előadás előtt vagy után egy kellemes vacsorában is részed lehet nálunk, amellyel tényleg tökéletessé teheted az estét. Ide kattintva kérhetsz ajánlatot tőlünk: Romantikus vacsora helyszín.

 

Balfácánt vacsorára!

 

Ha egy igazán nevetős estére vágysz, akkor ne hagyd ki ezt az előadást. Francis Veber írta, Karikás Péter fordította és Valló Péter rendezte ezt az igazán vidám művet, melyet a József Attila Színházban, október 16. és 26.-án lehet megtekinteni.

Végy egy milliomos könyvkiadót, deréknál vágd ketté hexensusszal, spékeld unatkozó feleséggel és misztikummal átitatott, excentrikus külsejű szeretővel. Hagyd főni levében néhány órát, majd a fedőt levéve pirítsd zsírjára! Visszamaradt javát szűrd le futball-drukker adóellenőrrel, megszállott makett építővel add meg savát-borsát, hogy a kétórás kulináris ütközet után feltálalhasd a BALFÁCÁNT VACSORÁRA!


LEGFRISSEBB HÍREK

Egy egészséges, hatékony és biztonságos diéta

A diéták többsége veszélyes a szervezet egészséges működésére, ezért nem árt utánanézni, mielőtt bármibe is belevágnánk. A megfelelő diéta biztonságos és hatékony.

Nőnapi vacsora helyszín a Bohém Étteremben

Sosem láttunk még ettől szebb videót és verset a nőkről. Így nőnap alkalmával igazán megható, reméljük, hogy sok hölgy örül majd ennek a szívhez szóló videónak.

Pro, kontra cukor fajták félék

Kristálycukor, barna cukor, nádcukor, melasz, xilit. A kínálat óriási, és az egészségtudatos fogyasztó igyekszik jól választani. Feltéve, hogy a cukor esetében ilyesmi szóba jöhet egyáltalán.

Egészséges étkezés 5 alapszabálya

Az egészséges táplálkozás segít a testnek optimalizálni a súlyt és olyan tápanyagokkal látja el a szervezetet, amelyekhez egyébként nem juthatna hozzá. Elmondom most az egészséges étkezés 5 alapszabályát!

Eljegyzési baki

Nem mindig sül el úgy az eljegyzés, ahogy eltervezzük... Nézd meg minden idők legnagyobb eljegyzési bakijait, ezt nem kívánom senkinek sem! De hát ne bízzuk a véletlenre a dolgokat...

Így ünnepeld meg a házassági évfordulót

Szeretnéd kellőképpen megünnepelni a házassági évfordulótokat? Most elmondjuk hogyan adhatod meg a módját és hogyan veheted le újra a lábáról párodat!

Osztálytalálkozó helyszín Budapesten

Ha igazán tökéletes osztálytalálkozót szeretnél, akkor az alábbi feltételeket illik megvalósítani. Ha ezekkel kész vagy, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy igazán emlékezetes osztálytalálkozótok lesz!

Budapesten névnapi vacsora helyszín ajándékként

Te is unod már, hogy minden évben ugyanazokat a dolgokat veszed meg párodnak, családodnak vagy barátaidnak névnapjuk alkalmával? Nem kell sokat gondolkodni, válassz ötleteinkből, így igazán egyedit adhatsz idén.

Tökéletes vacsora helyszín

Egy tökéletes vacsorához mindenképpen legalább két személy szükséges. Ha már ezt teljesíted, akkor mi garantáljuk a többit, azaz az exkluzív helyszínt, a kellemes hangulatot és a varázslatos duna-parti környezetet.

További hírek >
New York Café TripAdvisor